You are currently viewing 30 САЛЮТА ЗА НАЙ-СТАРИЯ ФЕНКЛУБ В БЪЛГАРИЯ!

30 САЛЮТА ЗА НАЙ-СТАРИЯ ФЕНКЛУБ В БЪЛГАРИЯ!

Днес, 11 май 2018 година, Фенклуб „Локомотив Пловдив“, най-старият клуб на привържениците на футболен отбор у нас, отбелязва тридесет години от основаването си.
На този ден през 1988 година в претъпканата зала на Автокомбинат Пловдив ние проправихме пътя на организираните привърженици на футбола в България.

През тези три десетилетия ние изминахме нелек път, изпълнен с възходи и падения. Преживяхме изпадане, доживяхме шампионска титла, посрещнахме обещаващи звезди и велики играчи на Лаута, разделихме се с любимци, които осветяват от небето пътя на черно-бялата идея напред във времето.

На 11 май 1988 година ние институционализирахме привържениците на Локомотив.
Събитието ще бъде заслужено отбелязано след края на шампионата.

11 май е специална дата не само за Локомотив, а също така за Пловдив и за България. На този ден през 1851 година, не къде да е, а отново в Пловдив, за първи път е отбелязан празникът на Кирил и Методий – създателите на българската азбука.

Датата 11 май е знакова за нашия град. На нея първопроходниците на българското Възраждане и организираните привърженици на футбола у нас надигат глава, за да заявят място в историята!

Първи се родихме!