You are currently viewing Информация за предстоящата реконструкцията на ст. ЛОКОМОТИВ
Стадион Локомотив

Информация за предстоящата реконструкцията на ст. ЛОКОМОТИВ

Уважаеми привърженици на Локомотив Пловдив,

на 3 март, след спечеления четвъртфинал за Купата на България, се проведе 3-часова среща с участието на широк кръг привърженици на отбора, както и представители на всички организирани групи. На нея се дискутираха всички възможни варианти за изграждането на новия ни дом, както и какви специалисти трябва да попаднат в експертния съвет, който ще комуникира с общината и клуба и ще следи за управлението на средствата, отпуснати с решение на Министерски съвет.

За съжаление тези средства в размер на 12 млн. лв. няма да бъдат достатъчни, за да разполагаме с изцяло нов, завършен и модерен стадион. Ще направим всичко възможно да имаме 3 изцяло нови трибуни.

Абсолютно всички единодушно стигнахме до извода, че с отпуснатите средства Трибуна Спортклуб трябва да се събори и да се построи наново, като по този начин да съответства функционално с другите 2 трибуни, които предстои да се изграждат – Трибуна Бесика и южната трибуна (сега гостуващ сектор). Това ще придаде един напълно завършен облик на стадиона, който отговаря на европейските амбиции на клуба, и ще остане за поколения напред, като в същото време ще гарантира и сигурност и комфорт на зрителите.

През седмицата беше проведена среща и с архитекта на проекта, г-н Пелтеков, който също категорично потвърди, че от конструктивна гледна точка това е най-добрият и издържан вариант при наличие на необходимите финанси, отпуснати от държавата.

Приветстваме думите на президента на клуба г-н Христо Крушарски, който има огромното желание да превърне нашия дом в бижу. Бленувана мечта на поколения локомотивци, която сега, с всеобщите усилия на фенове и ръководство, трябва да превърнем в реалност и да издигнем нашия любим Локомотив на още по-високо ниво.