You are currently viewing Обръщение към Христо Крушарски

Обръщение към Христо Крушарски

Крушарски,

Бяхме решили да не влизаме в полемики с теб и лакеите ти, още по-малко да коментираме времена, в които даже не си гледал Локомотив по телевизията, но се чувстваме длъжни да се обърнем към теб по повод смехотворната и полуграмотно написаната декларация към нас. Обръщение, което изобилства от откровени лъжи и цели не да покаже истината, а да манипулира обществеността срещу нас и да ни дискредитира. За сетен път обаче нескопосаните измислици се връщат към автора им, който за съжаление и по лоши стечения на обстоятелствата, е президент на любимия ни клуб.

Не мачът със Славия беше причината да се обърнем към теб. Правили сме го и преди с най-добри чувства и сме провеждали доста разговори с теб, на които ти отчиташе собствените си грешки и обещаваше да вземеш необходимите мерки. Това така и не се случи. Истината е, че си начело на любимия ни клуб от 2 години и 9 месеца, а за това време успя да го превърнеш в откровено посмешище.

Държим да подчертаем, че привържениците на Локомотив Пловдив никога не са искали да управляват футболен клуб. Ако искахме да го направим, може би щяхме да си основем такъв. На първо място искаме да заявим, че преди 4 години ние не поехме управлението на клуба, тъй като ни е било мечта да ръководим. Заехме се с тази тежка задача, за да опазим чистотата на черно-бялата идея и святото име Локомотив, завещано ни от нашите бащи и дядовци. Единствени в България се изправихме сами срещу мафията на черното тото. Преборихме се мъжки като хора, които обичат до безкрайност черно-бялата идея и искаха един чист клуб. Със сигурност допуснахме много грешки, които са плод на липсата на опит и финанси. Но никога злонамерено. За разлика от теб, ние не касирахме държавни поръчки, а извадихме собствени пари за да могат отборът и клубът да съществуват. Може би забрави, че много от наречените от теб “прокурори” ти опростиха огромна сума средства, давани също като заем.

По време на нашето управление задълженията на клуба намаляха с 2.8 милиона лева, дължими на г-н Марешки, задължения за които щяха да изхвърлят клуба от елита още тогава и които ние успяхме да уредим да не бъдат търсени. Дори при осмиваното от теб управление Локомотив успя да се класира за полуфинал за Купата на България, което при теб е немислимо. Клубът ти беше предаден в началото на ноември 2015 г., когато представителният отбор бе стъпил на краката си и бе спечелил победи в дербито на Пловдив, над Левски и Лудогорец. Това можахме, това дадохме. После се появихте ти и ние ти повярвахме. От там насетне ние само слушахме обещания за тригодишен, петгодишен и други планове, които доведоха клуба до задънена улица. При теб и съветниците ти това стана едва ли не ежедневие.

Цитираните от теб имена на прогонени от нас президенти още веднъж показват некомпетентността ти и липсата на елементарни познания на клубната история. Споменатият от теб като мощен бизнесмен Левент Назифоглу бе наемен работник на Галя Топалова и само изпълнителен директор на клуба. Между другото, доста по-компетентен от твоите директори с елечетата и джапанките, които са повод за гавра с клуба във футболните среди у нас.

За твое и на съветниците ти сведение, Левент бе уволнен от Топалова. Непознаването на този факт още веднъж показва нивото на компетентност на екипа ти. Няма как да не прави впечатление и жалбата ти от загубата на основния спонсор на школата, която отново приписваш на нас. Само ще отбележим, че въпросният спонсор си прибра екипите от децата, което е нечувано, и отборите от ДЮШ нямаха с какво да започнат първенствата през лятото на 2015 г. Тогава на помощ дойде компания, бутилираща вода, и безвъзмездно облече школата.

Малко след като пое клуба обаче ти и директорите ти си позволихте нещо, което го опозори. Върху фланелките с логото на компанията бе залепено тиксо, върху което бе изписано името на фирмата, която си бе прибрала екипите по-рано. По-голяма свинщина по отношение на спонсор не е имало и тя показва наглед защо никоя сериозна компания не иска да рекламира в Локомотив. Трябва ли пак да ти напомняме в какво превърнахте школата на Локомотив Пловдив и парадоксите, че цели набори и треньори поголовно я напускат? Трябва ли пак да цитираме фактите, че при твоето управление за три години ни напуснаха точно 59 футболисти и смени четири треньора?

Това, което ти наричаш Трибуна Бесика, е едно временно скеле, на мястото на което ти лично обеща да бъде изградена чисто нова трибуна по готов проект, изготвен от нас, феновете. На всички е ясно, че нямаш нито капацитета, нито желанието да построиш тази трибуна и още по-малко цял стадион, така че твърденията ти в тази насока будят единствено и само смях! Доста смущаващи са цифрите, които цитираш като задължения и покрити такива.

Тук бихме искали да попитаме истина ли е фактът, че си осчетоводил като заем към свързана с теб фирма месечните вноски на бизнесмена Цветан Бакалов, които бяха давани безвъзмездно за издръжката на клуба? Самият ти вече заяви в един запис, че за теб Локомотив и феновете не означават нищо и си само временно тук. Нещо, което ежедневно доказваш с действията си. Жалко е, но ще бъдеш запомнен единствено с неадекватното и комично поведение, както и с едно от най-срамното и пародийно управление в цялата история на нашия клуб. Затова и Лаута пустее. С вчерашната си декларация постигна нещо много голямо – обедини както никога черно-бялата общност!

И като завършек, ние сме били на този стадион много преди теб, Крушарски, ще бъдем и след като те няма. Действията, изказванията и бездействието ти по някои въпроси, както и изключително арогантното ти поведение, уронват авторитета и имиджа на символа на най-стария град в Европа. Затова вратите за диалог с вас са вече тотално затворени!

ОТ ОБЕДИНЕНИТЕ ФЕНОВЕ НА ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ