You are currently viewing Среща на Фенклуба за стадион „Локомотив“

Среща на Фенклуба за стадион „Локомотив“

Вчера с представители на Фенклуб „Локомотив Пловдив“ се срещнаха Красен Кралев, министър на младежта и спорта, и Иван Тотев, кмет на Пловдив. На дискусията присъства и футболната легенда Христо Бонев.

На тази среща бяха обсъдени проблемите със спортните бази на Локомотив и концесиите на тези спортни обекти. 

Неизбежно беше засегнат и проблемът с пасивността на клубното ръководство на Локомотив Пловдив. Тази пасивност беше изтъкната от страна на общинската управа на Пловдив като сериозна пречка. В търсене на положително развитие по тези въпроси от общината са готови да оказват всякакво съдействие на привържениците на клуба, както и разбира се на клуба.

По категоричното мнение на кмета, според действаща нормативна уредба, при желание и възможности от страна на клуба, всички формалности биха могли да бъдат уредени в рамките на 5 месеца.

Представителите на фенклуба получиха уверенията на общината, че могат да се обръщат с въпроси към нея по всяко време. Фенклубът ще се възползва от предложената от кмета на града възможност и ще следи отблизо ситуацията със стадиона и базите на клуба, предвид наближаващите нови срокове по концесионните договори, и ще информира своевременно черно-бялата общност.